15.03.2017 09:27:12
10 продуктів харчування - для енергійності та бадьорості щодня

Правильне харчування - не тільки запорука гарного обміну речовин і красивої фігури, а й нормального енергетичного обміну в організмі. Від того, які продукти ми вживаємо в їжу, часто залежить наше самопочуття, бадьорість та енергійність. Якщо їжа не знімає втому і не додає вам сил, значить, ви неправильно харчуєтесь. Так які ж продукти допомагають швидше зняти втому?

1. Йогурт

Так-так, саме з нього багато лікарів рекомендують починати день. Так як в йогурті містяться корисні бактерії, які допомагають підтримувати здорову мікрофлору кишечника і перетравлювати їжу. Але важливо вибирати нежирний і без добавок.

2. Мюслі
Друга по корисності страва для сніданку (до речі, дуже здорово можна поєднувати мюслі з йогуртом - смачно, ситно і корисно). Вівсянка, яка є основним компонентом мюслі, містить магній, білок, фосфор і вітамін В1 (тіамін) - поживні речовини, які впливають на рівень енергії.

3. Риба замість м'яса
Риба (особливо морська) надзвичайно багата на корисні речовини, мінерали, вітаміни групи В, які стимулюють роботу мозку. Але робіть перевагу на користь не солоної, не в'яленої і не копченої риби.

4. Пшеничні зерна
Містять вітаміни Е, групи В, залізо, кальцій, фосфор, магній. Користь: активне джерело енергії. Дуже хороша звичка додавати зерна в салати.

5. Горіхи і насіння
Чудово підходять для перекусів протягом дня, так як містять омега-3 жирні кислоти, так популярні останнім часом.

6. Чорниця
Чорниця покращує мозковий кровообіг, а також дуже корисна для зору. Бажано їсти її в свіжому вигляді. Але підійдуть і заморожені ягоди, їх можна додавати все в той же йогурт або у фреші.

7. Зелений чай
Є чудовою альтернативою енергетичним напоям, в тому числі каві, і здатний максимально прискорити метаболізм і забезпечити приплив сил і енергії.

8. Фрукти, багаті вітаміном С
Ківі, апельсин, лимон, шипшина ... Ви можете вживати їх самостійно або додавати в чай. Всі вони містять вітамін С у великій дозі, який виступає в якості антиоксиданту в організмі, а відповідно сприяє бадьорості й енергійності.

9. Куряча грудка
Куряче м'ясо - джерело заліза. Якщо його в нашому організмі достатньо, ми активні. Якщо нестача - ми страждаємо від втоми.

10. Бобові
Містять високу кількість білків, які так важливі для нормального енергетичного забезпечення нашого організму.

Ось такий список продуктів намагайтеся додати в Ваш щоденний раціон харчування. Ну а якщо Ви відчуваєте втому, слабкість, Вам важко сконцентруватися і працювати, спробуйте французький препарат Стимол, який активізує утворення енергії!
Детальніше тут: www.stimol.ua